kräftan

Trots min extremt ömmande och brända kropp kan jag inte säga annat än att jag älskar sånt här väder (och konstatera att jag alltid i mitt liv kommer att bränna mig i början av somrarna pga av min starka vilja att bli snabbt brun).

Bara så ni vet så gick min "nyttiga vecka" åt helvete, och istället har jag lagt pengar på massor av mat, dryck, samt silverfärgade bikiniöverdelar och möjligt genomskinlig underdel "men det är i så fall bara humor"/sara&nico.

Jag har så smått tagit ut sommarlovet i fördskott  och kommer mycket sannolikt att totalt skita i att göra den sista engelskauppgiften. Jag hoppas att jag inte är ensam.

Glassigt

image9Jag tog just en paus från mitt fönsterputsande för att gå till konsum och köpa  glass. Efter att ha hypat Calippo Refresh  i typ två månader nu (utan att själv ha ätit en hel) kände jag att det var dags.
Jag måste tyvärr erkännna att jag inte hyser samma kärlek till den som innan. Smaken är på nåt sätt för "stark", och jag blev halvless efter halva.





Tilläggas bör att glassen faktiskt är god, bara inte så god som jag fått den att framstå.



ps.

SaraG hetsar om att hon också vill ha en summerlove. Förlåt.

4.90

En ekvation som inte går ihop:
Vera försöker ha en nyttig vecka, och puls säljer godis för 4.90.


Jag tror att jag är ganska skadebenägen. Det är bara att titta på antalet blåmärken på mina ben, och samtidigt konstatera att jag typ seriöst stukade min stortå idag. Det gör ont.

Summerlovin' var kvällens samtalsämne. Så nu gäller det att hitta summerlove till min vän Nikolaj.

Imorrn ska jag putsa fönster och införskaffa tights och silverfärgad bikini. Taggat.

tisdagstankar

Dagens läsk-sug var enormt, men jag höll mig. "Bra jobbat Vera".
Dagens mängd biljard var enorm, och jag måste erkänna att min lägstanivå är högre än på länge. "Bra jobbat igen, Vera"

tips 1 till mig själv:
Köp dig några par nya tights. Det håller inte att ha hål i alla.

tips 2:
Sluta skriva schizo-inlägg som detta.


Fett

Första konstaterandet är att det här har varit en katastrofal helg i hälsosynpunkt. Pizza, pommes, tårta, alkohol, chips och godis om vartannat. Skärpning krävs verkligen i framtiden.
Tur att jag i alla fall spelar fotboll då och då, som igår kväll tex. Träningsmatch, Umeå Glimt-Seglarlycka. Riktigt sur 3-2 förlust, då vi verkligen hade greppet i första. Bajs. Vi måste börja vinna nu (vinner vi inte nästa serismatch hoppar Anton av hävdar han, och det vill vi ju verkligen inte, så skärpning krävs).

Efter matchen tar vi godisgalningar (jag, Kim och Anton) oss till nattöppet för att återigen köpa upp mina pengar på godis. Eftersom att dom inte lyssnade på mina uppmaningar om hur mycket pengar jag  faktiskt hade så spårade dom i plockningen, och vi skämde ut oss. Vi fick det dyra godiset en krona billigare, och dumpade det billiga. (Han som jobbade fisk stå och lägga tillbaka alla sorter där som skulle vara samtidigt som vi satt 50 meter därifrån och tryckte i oss dyrgodiset).
Vi sitter alltså vid "grön eld" halv tolv söndag kväll och trycker i oss, då det kommer fram en burkplockande man som hävdar att han är "miljardär" och frågar om vi har någon rolig historia. Kim försöker hålla masken och komma på några, Anton sitter och ler ostopppat och jag halvdog. Väldigt otippad men nice helgavslutning.

Skolveckan börjar på bästa möjliga sätt, Storbritanninen KROSSAR totalt i det sista kriget. Jag var tydligen mest slaktsugen av alla i klassen, men det kan jag ta. Med denna vinst kan kvällen inte bli annat än bra.
Särskilt när mamma fyller år och jag snart ska kirra tårtan (efter ikväll ska jag skärpa mig, lovar)



den brutala hårbränningen

Igår var kvällen då jag tände eld på Saras hår. Det var helt seriöst det sjukaste på länge. Jag tänder tändaren, seriöst ganska långt ifrån hennes hår, elden blåser dit och typ asmycket av hennes hår börjar brinna. Vi var tvungna att ligga ner på marken och skratta av oss några minuter på vårat favoritställe - Stadshuset.
Dagens kommentar av Sara angående händelsen:

sara säger:

DET FÖRSVINNER INTE
sara säger:
JAG HAR DUSCHAT
Vera säger:
hahahaahahah
sara säger:
DET STINKER
Vera säger:
förlååååååt
sara säger:
hahahhaha
sara säger:
det var ju årets höjdpunkt
sara säger:
det var ju inte ditt fel

Alla som träffade oss kan konstatera att vi inte kunde säga många ord utan att skratta eller ta upp hårbränningen. Kort sagt, kvällen ägde. Puss på Sara.

sommaren är så gott som här igen

Det äger att ligga i solen vid älven och äta billigt sega råttan-godis med sköna människor. Det äger inte att jag var tvungen att betala.
(Vi taggar nästa gång då vi ska "lyxa till det" och köpa från det dyra godiset, då jävlar. Ett + är att jag slipper betala då)

Idag var jag en duktig elev och gjorde bokredovisningen som var minst ett halvår försenad. Utan att ha läst boken. Jag vad tvungen att muta Kim med godis från cafeterian för att få honom att inte fråga jobbiga frågor som jag inte skulle kunna svara på. Det var så värt det.

Spontant känns det länge sen jag gjorde nån typ av lista, så det är helt enkelt dags igen. Det blir helt enkelt en lista på taggade händelser.

- Träningsmatch söndag kväll (jag hoppas för mitt liv att jag kan spela)
- "Sista kriget" på måndag på historian. Allt ska nu avgöras.
- Mammas födelsedag. Ett ord: tårta.
- Fotbolls-EM.
- Sommarlov. Stockholm, utomlands, trästock, sola, bada, äta för att bara nämna lite grann.

det kallas lårkaka

Det var länge sen jag kände mig såhär handikappad, jag kan knappt gå i trappan.
Men det var en jävla match, och det var så värt det. Nästa gång vinner vi!

ett dygn fullproppat med idrott

Trots att mina fotbollstittande vänner inte var på min sida när det gällde Machester United igår så stod jag på mig. Både dom och Chelsea gick förlorande ur matchen.

Idag var det dags för Midgårdsskolans kanske första seriösyt uppstyrda idrottsevenmang - Midgårdsjoggen. Och ska det va så ska det va.
Idrottslärare i oranga tights, peruker och rosa sockar som håller i arobics till ljudet av Lordi. Andra lärare iklädda något tvivelaktiga pannband och träningsovraller. Det var helt enkelt en upplevelse.
Kim vann biobiljetter (och det är redan fight om vem han ska bjuda med sig) och alla fick fika, så jag var nöjd. Jag fortsätter att hävda att kexchoklad är något underskattat.

Gårdagens träning kändes bra, och ikväll är det alltså dags (förhoppningsvis på riktigt den här gången) för seriepremiär. Seglarlycka ska kämpa tills vi dör hoppas jag. 22.00 på Minerva gäller för alla nyfikna som vill se ett lag göra succé.

Matchställ på gång!

Seriepremiär på torsdag (förhoppningsvis for real den här gången) och matchställ på ingående om typ en vecka. Seglarlycka är helt enkelt inne i ett flow just nu. Jag ser ljust på framtiden, taggar morgondagens träning, torsdagens match och det rykande färska matchstället som snart är vårat.


times changes

...det är gårdagen ett bevis på. JAG är smått i chock efter 2 år och 5 månader, tänk då de inblandade. Huvudsaken är att det känns som rätt beslut för Sara.

Andra saker värda att nämna efter att jag och Sara hängt:
- äckelskratt på sanningens ögonblick
- John Steinbeck. Kärlek.
- jag försökte styra upp sommaren i mörkret inatt, Sara skrattade åt mig.
- Ramlar - Håkan Hellström (helgens låt)
- det är en självklarhet att hon har en tandborste hos mig.



nu regnar det och jag ska snart cykla till skolan..........bajs.............

en helfestlig kväll helt enkelt

Gårdagskvällen ägde.
Jag, Sara och Nicolina ägnade den första delen av kvällen åt att äta mat, dricka och prata om livet. Jag kan lova er att röst-volymen höjdes succesivt under kvällens gång. Vi träffade Nattsärken på Hedlunda, och kunde senare konstatera att "a-fester" är så mycket värdare än "h-fester".
Nico kammade en halv öl, och vi cyklade vidare mot Berghem där vi dansade till Håkan och fixade festen för att sen fara igen. Subwaymackor inhandlades (Nico ägde subway-personalen för övrigt), och sen bar det av mot Grubbe igen och sista perioden av hockeyn tillsammans (tsm) med lite boys.
Vi for sen hem till Sara, gick ut med Långben, åt, drack vatten, såg sanningens ögonblick till halv tre och gick sen till sängs. Jag sov som en gud.

Vi borde hålla på såhär oftare.

en lättnadens suck

Mitt livs största skolkris är över. Jag klarade g i matte c (inte ens på gränsen till ig), och jag kan inte säga annat än att det är en smått underbar känsla.

den dåliga ordvitsens dag

Vera säger:
annars hade jag lätt hänkat
Vera säger:
appropå det!
HENKE I LANDSLAGET! :D:D:D:(L)

bajs

All min energi har som bara runnit av mig, och jag vet inte hur jag ska återfå den igen.



still hyppo

Skön helg

Det äger att Sandra har körkort. Vi chillade runt på Strömpilen, småshoppandes, för att sen ta bilen till puls.


(nej, detta var inte igår, men puls är alltid puls)

Maten var som vanligt god, och sällskapet var som vanligt bäst.
Sen blev det bil till puls-inköp av fetta-bil tillbaka-körslaget-min bästa väns bröllop-allmänt talk.
Jag gav med glädje min säng till Isabell och Sara över natten. Vad gör man inte gör lite nattgäster?

Vi vaknade på riktigt halv ett (efter 10 miljoner uppvakningar pga sms, telefonsamtal och lillebröder som smäller i dörrar). Sen dess har jag röjt i vårat hus, och nu är jag trött. Borde kanske ta tag i historia eller Strindberg. VI ser väl, som vi konstaterade imorse: jag är inte så bra på att ta tjuren vid hornen.



dagens sanning: saknad är något väldigt abstrakt.

Dagens schema

- duscha och åtgärda det äckliga håret
- ÅKA BIL MED SANDRA! Vi ska till strömpilen, jag taggar. wiie.
- Fetta med tacos med dom bästa jag vet.


Hyppoooooo

Först och främst vill jag rikta skarp kritik mot Korpen, som kände för att skita i att skicka dit nån domare och på så sätt ställa in matchen, allt detta utan att säga ett ljud. Istället blev det träningsmatch, som slutade 1-1 trots ett seglaröverläge. När det förhoppningsvis blir seriematch på riktigt tar vi dom, sanna mina ord.
(för övrigt är jag fortfarande öm efter mitt försök till slakt)

Timmarna mellan 8.25 och 16.00 har jag tillbringat i skolan idag, inklusive 3 timmars mattenationella och minst 3 timmars filmtragglande. Hur som helst hoppas jag innerligt på ett g i matte c, och äntligen (!) är filmen typ klar (vi är sämst, jag vet).
Efter att jag i veckan haft noll sovmornar istället för mina tre vanliga är jag typ halvt död nu.

Jag är ett hyppo, och jag mår långt ifrån bra av det. Jag vet inte vad jag kan göra, förutom att bilda klubb med Sara. Nu fattar jag verkligen hur du känt dig i alla år, förlåt för attt jag ibland drivit med dig honey.

SIST MEN INTE MINST!
Sandra Renberg min kära vän har härmed tagit körkortet. Gratulationer och förhoppningar om framtida skjutsningar får du av mig!

(taggar slapparkväll med mig själv och mina hypokondriska tankar, kommer inte sluta bra)

Seglarlycka ska skapas

Nu jävlar gäller det.
22.00 på Minverva konstgräs ska det skapas historia, när Seglarlycka har seriepremiär. Förhoppningsvis slutar matchen med äkta seglarlycka.

Titta förbi vet jag, om ni vill vara med om detta historiska ögonblick (ni vill, jag lovar).

kukturhistoria

ja, jag stavade fel med mening.

DAGENS LYCKA

Jag föstår inte hur jag kunde glömma att skriva om dagens händelse med stort H. Jag åt en rullkebab på Umegrillen.
Så länge sen sist, galet efterlängtat. Känns dock bra att han fortfarande känner till mina vanor:

"Allt utom pepperoni, och så extra tomat va?"

Powernap

Jag har kommit fram till att det är min nya grej. Efter att ha genomfört det alla dagar hittils i veckan känner jag att det kommer bli någon typ av självklarhet efter skolan. Jag förstår bara inte varför jag inte börjat med detta tidigare? Det är för mig lite av en gåta.
Hur som helst, efter att just ha genomfört dagens nap är det dags att göra dagens nytta, dvs. fortsätta skriva på kulturhistorian......
Sen en fråga jag inte blir klok på, heter det EN eller ETT powernap????

Lite av ödets ironi att det börjar spöregna när tre megalessa tjejer (jag, Anna, Malin) ska gå hem från skolan. Specielllt eftersom att det var soligt under hela tiden vi var instängda i skolan.
Det enda vi kunde göra var att sucka, stöna och stampa i marken (det man gör när man är less och något förvärrar situationen).

en tisdag

- Nicolina, älskling
- Sjöa, saknad
- Brolles nya, verkar skön
- Matte C, bajs
- Kulturhistoria, jag orkar inte
- Ingen sovmorgon i veckan, tyngsta på länge
- Helgen, slappaste

skjut mig bara istället

Matte C nationella i fyra jävla timmar på fredag. Jag tror sällan jag varit mer otaggad inför ett prov. Och jag har verkligen tur om jag klarar ett g.
Veckans kulturhistoriauppgift är ju inte heller den så upplivande. Där rök den veckan alltså. Som rubriken säger, skjut mig bara istället.


- jag har blivit en ordentlig och ansvarstagande medborgare genom att stanna och gå över övergångställen med cykeln.
- jag var inte en ordentlig och ansvarstagande medborgare när jag höll på att köra in i en lyktstolpe OCH en bil när jag övningskörde igår.



saknar:
Sjöa, pluggfria tider, anna pihl, lovet, olw:s gamla påsar, tiden innan jag började hyppa.

fylle-sms kan vara det roligaste ibland

Igår kväll/inatt fick jag två ganska roliga sms, som var smått svåra att tyda.

Sms 1:
Tja har tju som helst ring älskling fett

Sms 2:
Din linjje kr hår

För att inte hänga ut personen bakom smsen så säger jag inte vem det var, men jag kände ändå att jag var tvungen att dela med mig.

lördagskväll med chips och familjeunderhållning

Ikväll blev jag glad för att Brolles kör gick till final i Körslaget.
Att det sen är det otroligt töntigt program är en annan femma. Jag tycker det är smygmysigt.

För övrigt är OLW:s nya chipspås-design inte så klockren. Alla jag diskuterat det med tycker att de gamla var bättre, så även jag. Det är illa när man gör en ny design som ser äldre ut, eller?

Oh vilken härlig dag!

Otroligt aktiv morgon från min sida.
Städning och uppstyrning av mitt rum till att börja med, och sen tvättning av cykeln (oj vad det behövdes).
Nu har jag två alternativ till fortsättningen av förmiddagen:
1. Plugga och göra skolarbete (som egentligen borde vara det enda valet)
2. Sola och chilla ute (som kommer bli av istället)

Igår varvade jag hurtighet med tjockishet, genom att träna fotboll och äta en hel del onyttigt. Det var dock värt det, båda delarna.
Angående fotbollen närmar sig seriepremiären med stormsteg, och jag tror på oss. (Trots bortrest spelande tränare som tycker att det är läge att dra till Grekland i det här läget).

Natten ögonblick var helt klart när jag vaknade mitt i natten, av sms-ljud. Jag öppnar mobilen, ser att jag fått sms från nåt random nummer, öppnar smset. Läser det tre gånger innan jag fattar vad som står, och att det är från Sjöa. Jag blir smålycklig, och somnar typ dirr igen.
Imorse var jag tvungen att läsa om det igen, för att verkligen fatta vad som stod. Jag tackar och bockar för omtanken från andra sidan jorden, och hoppas på Skype:ande snarast! (Om du läser det här Sjöa!)



Påminnelse till mig själv och folk i min klass, vi får inte glömma engelska nationella 8.25 måndag morgon! Taggat........

Sol och april!

Igår var det tillräckligt varmt för bikinisolande i trädgården utan att frysa ett dugg, tvärtom. Sånt gillas. Julivärme i april ska man aldrig klaga på (förutom om man vill vara miljömedveten och inse att det är pga den himla växthuseffekten som vi har sommar när det inte borde vara det).
Jag väcktes ur "juli-illusionen" när jag skulle gå och köpa glass med min bror. Vi var iklädda klänning respektive shorts och linne, de flesta andra körde på åtminstonde jackor. En tant körde på mössa också. (Men glassen var god).

Det viktigaste att berätta om gårdagen måste ändå vara om min och Saras middag. Vi åt enorma mängder mat. Ni som känner oss vet att vi inte brukar äta så lite annars heller, men detta var exremt.
(Med tanke på att jag och mina kompisar i stort sett alltid ökar på mängden mat inför varje gång vi ska käka så vet jag inte alls var detta ska sluta. Vi kommer äta oss till döds. Kanske.)

Valborgskvällen innebar enormt mycket cyklande, men vi hade en bra kväll. + till våra lysande armband, vår stolthet under kvällen.

RSS 2.0